Meer weten over botontkalking
Ongeveer rond je dertigste levensjaar is de dichtheid van de botten het grootst. Na je 45e wordt er meer bot afgebroken dan aangemaakt. Zowel bij de opbouw van de botmassa als het behoud, is beweging van belang. Regelmatig botversterkende activiteiten doen kan het proces van botafbraak zelfs afremmen.
Voor volwassenen en ouderen geldt: tweemaal per week, waarbij ouderen dit moeten combineren met balansoefeningen.
Wanneer u moeite heeft een sport te vinden die bij u past, wanneer uw houding zo veranderd dat daar aandacht voor nodig is of u heeft pijnklachten, dan is dit Arrangement wat voor u!
Movement Therapy helpt u een oefenprogramma te maken met krachtoefeningen en beweegactiviteiten. Zo krijgt u (weer) zelfvertrouwen, weet u hoe u gunstig kan bewegen en wat te doen als er klachten optreden. Dit zet wellicht aan tot zelfstandig verder bewegen (sporten) Uiteraard kunt u ook kiezen voor het langere behandel traject binnen de oefentherapie.
Symptomen Osteoporose
- (spontane) botbreuken
- Houding verandering, kleiner worden, gebogen gaan lopen
- Pijn, in gewrichten als bekken en wervelkolom
- Spierafname
- Balans problemen, vallen
Uw behandeling bij Osteoporose
U kunt bij Movement Therapy zowel terecht voor een langdurige als kortdurende behandeling.
Hieronder beschrijven wij het behandeltraject van een de kortdurende behandeling. Dit is een goed voortraject om aansluitend verder te gaan met sporten, of het langere individuele behandeltraject bij Movement Therapy voort te zetten.
Waarom oefentherapie?
De sessies vinden individueel plaats in onze praktijk. Er zijn geen (sport) apparaten. U werkt uitsluitend met uw eigen lichaam, waardoor u uw grenzen en mogelijkheden goed in de gaten kan houden. De oefeningen die we in de praktijk doen kunt u ook voortzetten in uw eigen huis. Dit versterkt het effect.
Een sessie duurt gemiddeld 20 minuten. Doormiddel van oefeningen en houding en beweegadvies leert weer genieten van bewegen in uw dagelijks leven.
Movement Therapy zal tijdens de eerste afspraak (de intake) middels een uitgebreid vraaggesprek uw klachten in kaart brengen en navraag doen over uw hulpvraag.
Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op uw persoonlijke situatie en verwachtingen. Wij werken graag samen met u aan een optimaal behandelresultaat. Indien gewenst is er overleg met uw specialist over de ontwikkelingen.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? klik hier voor vragen of om u direct aan te melden
Tips voor de uitvoering van balansoefeningen – lees het artikel “Spier- en botversterkende oefeningen: zo doe je dat” op Allesoversport.nl.
Lees ook het artikel “Maak werk van beweging: aan de slag met bewegen“.
Zie ook: 24 filmpjes voor het verbeteren van je conditie en het versterken van je botten en/of spieren.